Alla inlägg

26
Apr

Det enkla receptet för att lyckas på webben

Jag har varit på en del intressanta föreläsningar under det senaste halvåret. Sitecore diskuterar personalisering. Design utifrån kundbehov var vanligt återkommande på webbdagarna och nu senast fick jag en intressant presentation och en efterföljande frågestund kring sökmotoroptimering med Oskar Alm på Jajja.

Pratstunden med Oskar var inspirerande, men jag kom ut med känslan att det här har jag hört förut. En workshop i Content marketing som hölls i samband med webbstrategidagarna förra året hade samma recept för att lyckas. Det återkommer om och om igen. Tidigare jobbade jag med sök generellt. Hjälpte kunder med t.ex. sponsrade länkar eller med enklare anpassning för sökmotoroptimering. Receptet för att lyckas på webben verkar vara detsamma idag och ser enkelt ut i teorin.

22
Mar

10 sätt att få bättre spridning på ditt innehåll (bilder är bättre)

Jag skrev ett inlägg om socialbakers statistik som visar att inlägg på facebook med bild får lägre räckvidd än inlägg utan. Jag hade lite svårt att tro på det och har försökt förstå vad deras data kan bero på. I veckan snubblade jag över ett blogginlägg på huffingtonpost.com som tycks visa på något annat. Buzzsumo, som står bakom inlägget, har analyserat över 100 miljoner artiklar och dragit en del intressanta slutsatser från det.

15
Mar

Inspiration från Google Design

Snygg feedback till besökaren från Google Designs webbplats

Fick lite tid över så jag passade på att titta igenom Google Design – Material Guidelines. Det finns mycket att ta med sig kring hur man utformar riktlinjer för design. Där säkerställs att allt som tas fram får samma känsla, men ändå lämnas stort utrymme för kreativitet. Kort sagt ett mycket bra exempel på hur designriktlinjer kan se ut. Två saker fastnar jag speciellt för, material och direkt feedback till användare.

8
Mar

Kontrollera personnummer – varför ska det va så svårt?

Felaktigt personnummer. Ange personnummer som…

Logga in, skapa konto, ansök osv. Dom flesta av oss använder personnummer på olika webbplatser med jämna mellanrum, men det känns som det finns väl många olika sätt att ange det på. Jag brukar börja med 790314NNNN – det fungerar ibland och ibland inte. Kanske har jag blivit avtrubbad och accepterar att jag skriver fel minst en gång för att sedan ändra till korrekt format. Men det borde vara enklare!

2
Mar

Fortsätt jobba med bild på facebook

Jag började fundera kring filmer som inlägg på facebook efter att ha läst Jakob Mjöbrings inlägg på resume.se om statistik från socialbakers.com. Statistiken visar att film som laddas upp direkt på facebook är den inläggstyp som får högst räckvidd, alltså flest personer som ser inlägget, och att inlägg med bild är den som får lägst. Men jag tycker ändå att det är bäst att fortsätta jobba med bild i facebookflödet.

 
blog.php